Пришёл богач к мудрецу и говорит: - Я тебе дам тысячу золотых, если покажешь мне, где Бог. - Я тебе дам две, - ответил мудрец, - если ты покажешь, где его нет.
Перед иконой Пресвятой Богородицы "Целительница" молятся об исцелении взрослых и детей от различных болезней.
Молитва о здравии Богородице-Целительнице является самой основной, самой главной из всех молитв Божьей Матери.
Также перед иконой "Целительница" молятся о рождении здоровых детей, о помощи в родах, о кормлении молоком.
Молитва 1 О Пресвятая Госпоже Царице Богородице, Высшая всех небесных сил и Святейшая всех святых.
Припадаем и покланяемся Тебе пред всечестным и цельбоносным образом Твоим, воспоминающе дивное явление Твое болящему клирику Викентию и усердно молим Тя, Всесильную рода нашего Заступницу и Помощницу, якоже древле подала исцеление тому клирику, такс и ныне исцели наша души и телеса, болезнующия ранами грехов и страстей многоразличных, избави нас от всяких напастей, бед, скорбей и вечнаго осуждения.
Сохрани от душепагубных учений и безверия, от льстивых и наглых нападении невидимых врагов.
Подаждь нам христианскую кончину безболезненну, мирну, непостыдну, Святых Тайн причастну.
Сподоби нас на нелицеприятном судище Христове стати одесную Всеправеднаго Судии и блаженный глас Его услышати: Приидите благословеннии Отца Моего, наследуйте уготованное вам Царствие от сложения мира. Аминь.
Молитва 2 Приими, о, Всеблагословенная и Всемощная Госпоже Владычице Богородице Дево, сия молитвы, со слезами Тебе ныне приносимыя от нас, недостойных раб Твоих, ко Твоему цельбоносному образу пение возсылающих со умилением, яко Тебе Самой зде сущей и внемлющей молению нашему.
По коемуждо бо прошению исполнение твориши, скорби облегчаеши, немощным здравие даруеши, разслабленныя и недужныя исцеляеши, от бесных бесы прогоняеши, обидимыя от обид избавляеши, прокаженныя очищаеши и малыя дети милуеши; еще же, Госпоже Владычице Богородице, и от уз и темниц свобождаеши и всякия многоразличныя страсти врачуеши: вся бо суть возможна ходатайством Твоим к Сыну Твоему, Христу Богу нашему.
О, Всепетая Мати, Пресвятая Богородице! Не престай молитися о нас недостойных рабах Твоих, славящих Тя и почитающих Тя, и поклоняющихся со умилением Пречистому образу Твоему, и надежду имущих невозвратну и веру несумненну к Тебе, Приснодеве Преславней и Непорочней, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Николаю Чудотворцу (Угоднику) молятся о благополучии в пути, от бури и потопления на море, об исцелении от разных недугов, о покровительстве семейного очага, о помощи в разных бедах, от грусти и уныния, за детей, чтобы пристроить в замужество дочерей, о помощи в бедности и нужде, о заступничестве за вдов и сирот, о сострадании к беззащитным, в плену у врагов.
О всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень,
Теплый наш заступниче и везде в скорбех скорых помощниче!
Помози ми, грешному и унылому, в настоящем житии,
Умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов,
Елико согреших от юности моея, во всем житии моем,
Делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы;
И во исходе души моея помози ми, окаянному,
Умоли Господа Бога, всея твари Содетеля,
Избавити мя воздушных мытарств и вечного мучения;
Да всегда прославляю Отца и Сына, и Святого Духа,
И твое милостивое предстательство,
Ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
__________________ Если ты думаешь, что сможешь - ты сможешь.
Если ты думаешь, что не сможешь - ты прав.
Последний раз редактировалось Орхи; 21.01.2014 в 01:26.
Афанасию Афонскому молятся для получения скорой помощи отчаявшимся.
Преподобне отче Афанасие, изрядный угодниче Христов и великий Афонский чудотворче, во дни земнаго жития твоего многия на путь правый наставивый и во царствие Небесное мудре руководивый, скорбныя утешивый, подающым руку помощи подавый и всем любезен, милостив и сострадален отец бывый! Ты и ныне, в небесней пребывая светлости, наипаче умножаеши любовь твою к нам немощным, в мори житейстем различие бедствующым, искушаемым духом злобы и страстьми, воюющими на дух. Сего ради смиренно молим тя, святый отче: по данней тебе от Бога благодати помози нам волю Господню в простоте сердца и смирении творити: искушения же вражия победити и свирепое страстей море да тако немокренно прейдем житейскую пучину и предстательством твоим ко Господу сподобимся достигнути обетованнаго нам Царствия Небеснаго, славяще Безначальную Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
Последний раз редактировалось Орхи; 21.01.2014 в 01:26.
Иоанн Купник провел шесть лет в борьбе с тоской по родине и печалью о родителях(несложившиеся отношения).
Преподобному Иоанну Купнику.
Кондак,глас 2.
Вышних улучити,премудре,желая,долу красных,мудре,преобидел еси и,Христу обнищавшему сообнищав,радуйся,последовал еси Иоанне.К Нему же прилежно не престай моляся о всех нас.
Ин кондак,глас 3.
Уклонился еси житейскаго треволнения,и к пристанищу Божественному управил еси,блаженне,шествия своя,и источил еси исцеления,яко струи,верою и любовию,Иоанне,к тебе притекающим и вопиющим:предстани в День Суда восхваляющим светоносную память твою,отче,и страстей и мук избави.
Для избавления от старого и для прихода нового читают:Молитва Пресвятой Богородице в честь Ее иконы "Всех скорбящих Радость".
Надеждо ненадежных,сило безпомощных,пристанище обуреваемых,покрове напаствуемых,заступлении обидимых,хлебоманно,услаждающая алчущих,нектаре небеснаго упокоения жаждущих,Мати Преблагословеннаго Бога,Преблагословенная и Пренепорочная Дево!К Тебе единей прибегаю,к Твоему покрову вседушно преклоняю колена,Владычице.Не презри плача и слез,утехо плачущих!Аще ужасает мя мое недостоинство и окаянство моих грехов,но уверяет мя цельбоносный сей образ,на нем же благодать Твою и силу,яко неисчерпаемое море,вижду:слепых прозревших,скачущих хромых,странствующих аки под сению Твоего призрения матерне упокоенных и по всему прошению благоизобильствующих:на оных помилования образ взирая,прибегох,слеп сый душевныма очима и хром душевныма чувствы.О Свете Незаходимый!Просвети и исправи мя:веси всякую мою скорбь,веси всякую беду:не презри моления моего,о Полезнодательнице!Не возгнушайся мене грешнаго,не презри мене сквернаго:вем,яко вся можеши,елика волиши,о добрая Надеждо моя,Упование мое от сосцу матере моея.К Тебе привержен есмь от чрева матере моея,Тебе оставлен есмь:не остави мене,не отступи от мене ныне и присно и во веки веков.Аминь.
Молитва вторая Пресвятой Богородице в честь Ее иконы "Всех скорбящих Радость".
Царице моя преблагая,Надеждо моя,Богородице,Приятелище сирым и странным Предстательнице!Скорбящим Радосте,обидимым Покровительнице!Зриши мою беду,зрищи мою скорбь:помози ми яко немощну,окорми мя яко странна.Обиду мою веси,разреши ту,яко волиши:яко не имам иныя помощи,разве Тебе,ни иныя предстательницы,ни благия утешительницы,токмо Тебе,о Богомати,яко да сохраниши мя и покрыеши во веки веков.Аминь.
Господи,удостой меня быть орудием Мира Твоего!Чтобы я вносил Веру туда,где сомневаются.Надежду,где отчаиваются.Радость,где страдают.Любовь,где ненавидят.Чтобы вносил истину туда,где заблуждаются.Свет-во тьму.Господи,удостой!Утешать,а не ждать утешения.Понимать,а не ждать понимания.Любить,а не ждать любви.Ибо,кто даёт,тот получает.Кто забывает себя,тот обретает.Кто прощает,тому простится.Кто умирает,тот проснётся к жизни вечной.
Используй меня. Твори мной, нарисуй мной каждую каплю на холсте жизни. Помоги мне жить полной уникальной жизнью, ходить по лесу нехоженой ранее дорожкой.
Покажи мне, как любить глубже, чем я когда-либо считал возможным.
Держи перед моим лицом то, от чего я отворачивался.
Помоги мне смягчиться и расслабиться, полностью приняв то, с чем я все еще нахожусь в состоянии войны.
Если мое сердце по-прежнему закрыто, покажи мне, как открыть его без насилия.
Если я что-то держу, помоги мне это отпустить.
Дай мне проблемы, борьбу и, казалось бы, непреодолимые препятствия, если они принесут еще более глубокое смирение и доверие к жизни.
Помоги мне смеяться над своей серьезностью.
Позволь мне найти юмор в темноте.
Покажи мне глубокое чувство покоя в разгаре бури.
Не скрывай меня от истины. Никогда.
Пусть благодарность будет моим гидом.
Пусть прощение станет моей мантрой.
Пусть этот момент будет моим постоянным спутником.
Позволь мне увидеть твое лицо в каждом лице.
Позволь мне почувствовать твоё теплое присутствие в моем собственном присутствии.
Святитель Тихон Задонский - великий христианский учитель и проповедник, автор известных сочинений: "О седми Святых Тайнах", "Прибавление к должности священнической", "О таинстве Покаяния", "Правила монашеского жития", "Наставления обратившимся от суетного мира", "Сокровище духовное, от мира собираемое", "Об истинном христианстве" и многих других. Он обладал даром прозорливости и чудотворения.
Святителю Тихону молятся о даровании кротости и незлобия, аскетических подвигах, об избавлении от любых болезней, но особенно от болезней душевных: печали и уныния, от избавления от алкоголизма и наркомании, душевного помешательства и беснования. Немалому количеству людей святитель Тихон помог вернуть зрение, и возможность ходить, к нему также обращаются за помощью в крайней нужде и нищете.
О всехвальный святителю и угодниче Христов, отче наш Тихоне! Ангельски на земли пожив, ты яко ангел благий явился еси и в давнем твоем прославлении: веруем от всея души и помышления, яко ты, благосердый наш помощниче и молитвенниче, твоими неложными ходатайствы и благодатию, от Господа обильно тебе дарованною, присно способствуеши нашему спасению. Приими убо, ублажаемый угодниче Христов, и в час сей наша недостойная моления: свободи ны твоим заступлением от облегающаго нас суесловия и суемудрия, неправоверия и зловерия человеческаго; потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да пробавит Своя великия и богатыя милости на нас грешных и недостойных рабех Своих (имена), да уврачует Своею благодатию неисцеленныя язвы и струпы растленных душ и телес наших, да растворит окаменелая сердца наша слезами умиления и сокрушения о премногих согрешениих наших, и да избавит ны от вечных мук и огня геенскаго; всем же верным людем Своим да дарует в нынешнем веце мир и тишину, здравие и спасение и во всем благое поспешение, да тако, тихое и безмолвное житие поживше во всяком благочестии и чистоте, сподобимся со Ангелы и со всеми святыми славити и воспевати всесвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков.
Господь мой, я прихожу к тебе со смиренной молитвой за своего сына (имя). Огради его от бед и злых помыслов на него. Будь защитой ему на дорогах жизни, веди его правыми путями, будь ему, Господи, путеводителем. Дай ему силы преодолевать трудности. Я знаю, Отец наш Небесный, что Ты услышишь мою молитву. Ты крепость и защита наша, Ты Отец наш Небесный. Слава и хвала тебе Господи! Во имя Иисуса Христа. Аминь.